Za branje

Zamrznjena koža: nega obraza z ledenimi kockami

Nega obraza z ledenimi kockami za napeto kožo, zmanjševanje por in odpravo zabuhlosti obraza, predvsem v okolici oči.

Zamrznjena koža ni nekaj novega, poznale so jo že stare hollywodske zvezdnice in vplivnice.

Masažo obraza z ledenimi kockami ali potopitev obraza za nekaj sekund v vodo, ki so ji dodane ledene kocke, so hollywoodske vplivnice poznale in uporabljale že pred Marilyn Monroe, ki je zatrjevala, da je ravno ta, vsakodnevna zamrznjena rutina, ključ do njene lepote. Prav tako je Linda Evangelista pred desetletjem objavila nekaj posnetkov, kako si z ledenimi kockami »zateguje« kožo okoli oči.

Aparaturna Krioterapija (hladna terapija) je že nekaj desetletij prisotna v vseh boljših kozmetičnih salonih, zdraviliščih, SPA-jih … in nudi odlične rezultate za čvrsto teksturo kože, manjše pore, bolj definirane obrazne poteze in odpravo zabuhlosti. Mraz zoži krvne žile in telo nato reagira tako, da na to območje pošlje kri. S tem postopkom intenzivno pripomoremo k povečani prekrvavitvi kože. Pomaga pa tudi pri površinskem zategovanju kože.

Je to varna terapija za vsako kožo?

Ne, ni! Krioterapija (zamrznjena nega) ni primerna za vsak tip kože. Predvsem, če je vaša koža suha, tanka s prisotnimi kapilarami ne uporabljajte ledene terapije (ledene kocke), ker boste še dodatno poškodovali kapilare. V tem primeru se priporoča uporaba hladnih valčkov (rolerjev), ki jih pred uporabo na koži hranite v hladilniku ali za minuto potopite v mrzlo vodo in obrišete do suhega in tako ohlajene uporabite na koži. Krioterapija tudi ni priporočjiva za osebe, ki pri negah obraza uporabljajo laserske posege z opeklinami.

Hladna nega kože – vsakodnevno

Predvsem jutranja hladna nega prija vsaki koži! Ledena pa naj bo namenjena le občasni negi, 1-2 krat na mesec. Derma roler oziroma valjček hranite v hladilniku, da bo vedno pripravljen, ko ga boste potrebovali.

  • Zjutraj: hladilni učinek valjčka bo »odplaknil« zabuhlost obraza in ga poživil.
  • Po ličenju: ko si nanesete ličila, predvsem, če uporabljate puder, naredite nekaj potegov z valjčkom od sredine obraza navzven proti sencam. Vaš make up bo bolj obstojen, istočasno pa bo puder na koži manj opazen, kar bo poskrbelo za bolj naravni izgled kože.
  • Po pilingu: ko je koža pordela in razdražena, ali po depilaciji obraza z voskom, kožo pomirite in ohladite z masažnim valjčkom. V obeh primerih morate paziti, da kožo pred uporabo valjčka namažete z nekaj kapljicami organskega olja, ki jo bo še dodatno pomiril.

Zamrznjena nega kože – občasno

Nega obraza z ledenimi kockami naj bo le občasna, prej izjema kot pravilo, nikakor pa ne vsakodnevna rutina. Uporabite jo le ob posebnih priložnostih, ko želite na hitro osvežiti in »zlikati« obraz, vrat in dekolte. Vedeti morate, da ledeno ni vedno najbolje! Če je vaša koža zelo občutljiva in reagira na mraz ali če imate na koži že prisotne vidne kapilare, raje uporabljajte naprave in izdelke, ki so bili ohlajeni v hladilniku kot pa zamrznjene kocke ledu.

Na očiščeno kožo nanesite ampulo ali serum in dobro vmasirajte. Kocko ledu OBVEZNO! zavijte v svileno krpico, še bolje v čisto krpico, ki je namenjena čiščenju očal in drsite z njo po koži. Ne ustavljajte oziroma zadržujte se na enem mestu, da ne podhladite kože. Potege delajte od spodaj navzgor in od sredine obraza navzven. Če ste vešči samomasaže, si predhodno naredite stimulativno masažo in ogreto kožo po masaži ohladite z ledeno kocko. S tem boste zadržali učvstilni učinek masaže, ker ga boste dobesedno »zamrznili« na mestu.

Učinke ledenih kock lahko povečate, če jih naredite iz:

  • kave (deluje adstringentno, predvsem za okolico oči)
  • aloe vere (za vlaženje kože)
  • mleka (za pomiritev kože)
  • zelenega čaja (deluje protibakterijsko)
  • kamiličnega čaja (pomirja kožo)

In  še nasvet. Ko gre za ledeno nego obraza bodite pozorni na reakcijo vaše kože. Ne pretiravajte z ohlajanjem, ker boste lahko dosegli nasprotni učinek od željenega: izsušeno povrnjico kože in poškodovane kapilare.

Vpišite svoj email, da boste vedno na tekočem!

Bodite na tekočem z našo najbolj svežo ponudbo.

Vaši podatki se boo uporabljali v skladu z našimi pogoji poslovanja.

Košarica
Začni pisati za prikaz izdelkov katere iščeš.

Prijava

Še nimaš svojega računa?