Za branje

Zakaj več izdelkov za nego ni vedno najboljša rešitev?

Pri negi kože ni tako pomembno, koliko izdelkov uporabljamo. Pomembnejše je, da izberemo kakovosten izdelek in ga uporabljamo dosledno. Kakšna je pravilna večerna nega kože?

V poplavi izdelkov za nego kože, od kremov, serumov, olj, različnih načinov in korakov nege kože in uporabe izdelkov je izbira pravega izdelka postala že prava umetnost. Namesto, da bi izbrali en, kakovosten izdelek, se utapljamo v kombinaciji različnih krem in serumov. Ti pa največkrat prinesejo rezultat, ki je ravno obraten od pričakovanega.  Kaj pa večerna nega kože?

KOMBINACIJA NEPRAVILNIH IZDELKOV IN KORAKOV NEGE

TIP KOŽE

Še pred izborom pravilne kreme se je potrebno vprašati, kakšen tip kože imamo in kaj naša koža potrebuje. Če ne poznate svojega tipa kože, se o tem najprej posvetujte s strokovnjakom, ki bo vašo kožo natačno pregledal in opravil meritve. To lahko naredite v kozmetičnem salonu ali pri dermatologu. Zagotovo pa tipa kože ne morete določiti ob pogledu na obraz na prodajnem mestu.

V primeru, da se za to ne boste odločili, izberite izdelek, ki je naraven, vsebuje aktivne sestavine in vitamine, ki dobro vplivajo na kakovost vaše kože. Ne glede na tip kože in je tako ‘varen’ izdelek za vse tipe kože, ki ne bo povzročal razdraženosti, srbenja ali drugih neprijetnih reakcij.  

PRETIRAVANJE S ČIŠČENJEM

Čiščenje kože je nujen korak nege kože, ki ga moramo opraviti vsaj enkrat dnevno, vsaj pred večerno rutino nege kože. Je ključnega pomena za ohranjanje zdrave kože in njenega dobrega delovanja in izgleda.

Ob pretirani uporabi, pa lahko pripelje do močno poškodovane kože, za katero boste potrebovali dolgo časa, da ji povrnete naravno ravnovesje.

Posebno pazljivost zahtevajo predvsem prepogosta uporaba: pilingov z ostrimi delci, iglanja ali rolanja, različnih IPL-aparatov, preveliki odmerki retinola …

Noben od teh tretmajev ni za kožo škodljiv, veliko škodo pa povzroča njihova nenehna in pretirana uporaba. Piling naredite največkrat enkrat tedensko v kombinaciji s hranilno nego, retinol uporabljajte v nizki koncentraciji, nego kože z aparati in laserji pa prepustite strokovnjakom.

DNEVNA vs. VEČERNA NEGA KOŽE

Dnevna in nočna nega se razlikujeta po tem, kaj koža v vsakem delu dneva potrebuje. Temu primerna je tudi razlika med izdelki, ki jih za enega od obeh tipov nege uporabljamo.

Cilj dnevne nege kože je, da jo predvsem zaščitimo pred vsemi zunanjimi vplivi. Sem spadajo onesnaženost zraka, dotikanje obraza z umazanimi rokami, zaščita pred soncem, podlaga oziroma zaščita pred nanosom ličil …

Cilj nočne nege kože pa je odstranitev vse umazanije in kakovostna priprava kože za nočno regeneracijo. Kot za vse ostalo, tudi za kožo velja, da se ponoči obnavlja. Zato so najprimernejši izdelki za večerno kožo tisti, ki so čisti, organski in vam na naraven način pomagajo spodbuditi naravne procese obnovitve kože.

NEPRAVILNA KOMBINACIJA IZDELKOV

Kot ne moremo zjutraj uporabljati izdelkov za optimalno večerno nego kože, ne moremo kombinirati izdelkov, ki imajo sestavine, ki se med seboj izključujejo ali izenačujejo učinkovitost izdelkov.

Tako nima nobenega smisla, da v nočni negi kombiniramo izdelek, ki vsebuje zaščitni faktor (UV-filter) ali različne pigmente. Prav tako lahko koži naredite več škode, če kombinirate izdelke z enakimi aktivnimi sestavinami ali vitamini, saj lahko s tem povročite trajno škodo.

Primer tega je kombinacija krem in serumov z retionolom z večerno nego kože, v upanju, da bo več retinola in močnejše luščenje kože bolje delovalo. Previsoki odmerki retinola ne bodo čudežno pozdravili vaše kože, ampak bodo povzoročili, da vaša koža ne bo nikoli prišla v fazo regeneracije.

Ena od velikih napak, ki jo delamo je tudi neprimerna kombinacija izdelkov. Če si naredite agresivnejši piling kože, po pilingu ne nanašajte retinola, ampak hranilno masko za kožo.

STAROST, RUTINA IN POMEMBNOST VEČERNE NEGE KOŽE

STAROST

Nivo kolagena v naši koži začne upadati v poznih 20-ih, zato drži, da je potrebno za zdravo kožo tudi v kasnejših letih potrebno začeti skrbeti že v mlajših letih. Ključna je uporaba izdelkov, ki poskrbijo, da bo vaša koža zaščitena pred možnimi poškodbami in dobro navlažena.

V 30-ih in 40-ih se nivo kolagena v koži še dodatno zmanjšuje, pojavljajo se prve gube. To pomeni, da je dobro, da v teh obdobjih v nego dodajamo oziroma jo nadgrajujemo z izdelki, ki pospešujejo oziroma spodbujajo proizvodnjo kolagena in izboljšujejo elastičnost kože.

V poznih 40-ih in 50-ih večina žensk vstopi v menopavzo, kar v telesu povzroči spreminjanje razmerij hormonov. Posledično je manjša zmožnost zadrževanja vode v telesu, kar se pozna tudi na koži. Izgublja na čvrstosti, lahko postane hrapava in suha. V tem obdobju koža potrebuje izdelke, ki poskrbijo za njeno regeneracijo in jo še dodatno vlažijo.

RUTINA

Ključen korak nege kože je večerno čiščenje kože. Z njim, poleg ličil, s kože odstranite vso umazanijo, ki se je na koži nabrala čez dan in koži nudili podporo pri naravnih procesih obnove. Obstaja razlog, zakaj rečemo: ‘Nikoli spati z mejkapom’.

Če boste kožo vsak večer dobro očistili, ste na pol poti do svojega cilja. Naslednji korak je kakovosten izdelek za nego kože, ki ga dosledno uporabljajte vsak dan. Enako rutino, vsak dan, ponovite z jutranjim čiščenjem in izdelkom za dnevno nego kože.

Če niste prepričani, kateri izdelki so za vašo kožo najbolj primerni, je najboljša rešitev dosledna uporaba dveh izdelkov za nego kože, enega za dnevno in drugega za nočno nego. Ko boste našli izdelke, ki vam ustrezajo, lahko postopoma začnete dodajati druge izdelke za nego kože.

VEČERNA NEGA KOŽE

Drugi najpomembnejši korak po večernem čiščenju, je večerna nega kože. Kakovostna večerna nega bo vaši koži omogočila, da se ponoči optimalno regenerira.

V izdelkih za večerno nego kože so (aktivne) sestavine in antioksidanti, ki jih izdelki za dnevno nego ne vsebujejo ali jih vsebujejo v manjši meri, saj lahko ob stiku s sončno svetlobo reagirajo in kožo razdražijo. Med te sestavine sodijo vitamini A, vitamin A1 (retinol), vitamin C, vitamin E …

 • Vitamin A: Pospešuje obnovo kože in krepi njeno površino. Je ključen za zdravje naše kože in ga nekateri imenujejo kar superjunak v boju proti staranju kože.
 • Vitamin C: Spodbuja tvorbo kolagena in posvetli kožo. Slednje pomeni, da koža postane bolj enakomerna in gladka, občutno pa se izboljša tudi videz pigmentnih madežev.
 • Vitamin E: Pomaga optimalno kožo oskrbeti z vlago.

ŠIPKOVO OLJE – VARNA IZBIRA ZA VEČERNO NEGO

En izdelek, ki nadomesti vse serume za nočno nego, obnavlja vašo kožo, aktivno deluje proti učinkom prezgodnjega staranja in zmanjšuje, svetli pigmentna znamenja. Ohranja zdravo kožo.

Čisto šipkovo olje je lahko olje, ki se hitro absorbira v kožo, ne pušča mastnega videza in nudi številne regenerativne učinke.

Samo nekaj kapljic šipkovega olja zvečer bo izboljšalo videz vaše kože. Je nadomestilo za kateri koli serum, lahko ga uporabljate samostojno ali pa v kombinaciji z obstoječo nočno kremo, ki jo uporabljate.

 • ima anti age sposobnost (koža, nohti, lasje)
 • pospešuje obnovo kože in podpira njeno regeneracijo
 • zadržuje vlago v koži in jo dodatno vlaži
 • zmanjšuje, svetli pigmentna znamenja
 • preprečuje prezgodnje nastajanje gub
 • ohranja svež in mladosten videz

Šipkovo olje je primerno za vse tipe kože.

Vsa naša olja so hladno stisnjena in vsebujejo vse prvobitne sestavine, ki jih olja vsebujejo ob pridelavi, se pri neprimernem shranjevanju dragocene sestavine olj močno zmanjšajo ali celo oksidirajo.

 • Ohranijo moč vseh dragocenih sestavin.
 • So varčna, zadošča že nekaj kapljic.
 • V kožo prodirajo bolje kot druga olja.

Shranjena so v biofotonski embalaži, ki podaljšajo njihovo uporabnost in zagotavljajo nespremenjenost sestavin.

Vpišite svoj email, da boste vedno na tekočem!

Bodite na tekočem z našo najbolj svežo ponudbo.

Vaši podatki se boo uporabljali v skladu z našimi pogoji poslovanja.

Košarica
Začni pisati za prikaz izdelkov katere iščeš.

Prijava

Še nimaš svojega računa?