Za branje

»Tehnološki« vrat – sodobna nadloga?!

Ste tudi vi nenehno sklonjeni nad svojo tehnološko napravo, telefon? Lahko preštejete koliko ur na dan posvetite svoji tehnološki napravi?

Čim več, tem slabše je to za vaš vrat. Se sprašujete zakaj? Kaj je tehnološki vrat? Ne zgolj iz zdravstvenega vidika, temveč tudi lepotnega. To so pokazale tudi raziskave in ugotovitve lepotnih zdravnikov in tudi nas, kozmetičark. Še do nedavnega smo ugotavljali in reševali posledice prezgodaj zgubanega vratu, izključno pri osebah, ki so se intenzivno izpostavljale sončnim žarkom.

V zadnjem desetletju, predvsem v nekaj zadnjih letih, pa je presenetljivo veliko število mladih oseb, okoli 30 let, ki imajo zguban vrat, povešeno kožo na vratu in povešen podbradek. Tako stanje smo včasih beležili pri starejših osebah nad 50 let, a zdaj je to realnost že pri veliko mlajših osebah oz. realnost »odraščanja« na telefonu.

Od brade navzdol, druga zgodba

Tehnološki vrat je posledica dolgega sklanjanja nad telefon, kar ustvarja globoke kožne gube, ki z nenehnim ponavljanjem, več ur na dan, prispevajo k temu, da postaja naša koža ne le zgubana, temveč vedno bolj ohlapna, ker postajajo mišice vratu neaktivne in zakrčene v taki drži. Prav tako intenzivno pripomoremo k prezgodaj povešenemu podbradku, kar v celoti daje videz starajočega se obraza, kljub temu, da na vašem obrazu še ni izrazitih gub.

Ženska ima lahko čudovito in negovano kožo na obrazu, a od brade navzdol je ponavadi čisto druga zgodba. Vedno je bil vrat prvi pokazatelj resničnih let. Koža na tem predelu je izredno tanka in nima lojnih žlez, ki bi podpirale pomlajevanje občutljive kože, zato je treba z njo ravnati izredno previdno. Poleg nekaj osnovnih telovadnih vaj za učvrstitev mišic na tem predelu, izdatno posezite po hialuronski kislini. Naj bo inkapsulirana, tako da se dobro vpije v kožo in ne le »sedi« na njej. Tudi pri pilingu bodite pozorni, da ne posegate po grobih, mehanskih ali kislinskih. Še najbolje se obnesejo nežni, encimski pilingi. En krat na teden bo dovolj. Po uporabi pilinga na ta predel obvezno nanesite dobro hranilno masko.

Tehnološki vrat: prva pomoč in domača nega

Uporaba redne domače nege, dva krat na dan- zjutraj in zvečer, sedem dni v tednu, bo v kratkem času pokazala znatno izboljšanje stanja vašega vratu. Tega se lotite strateško. Kožo je vedno treba očistiti na vratu in dekolteju, pa tudi za vratom-zatilje. Počakajte, da se popolnoma posuši in  nanesite inkapsuliran hialuron in peptide. Tako boste v kožo vnesli »polnilo« vlage, ki bo kožo v trenutku napolnila.

Nasvet, oziroma kako to delam jaz. Na področje vratu, zatilja in dekolteja izdatno nanesem inkapsuliran hialuron. Počakam nekaj minut, da se popolnoma vpije v kožo. Okoli vratu položim pvc folijo in vrat zavijem s šalom. Po nekaj minutah boste začutili toploto in potenje. Odvijte šal in folijo in na vrat nanesite tanek sloj jojobinega olja (vosek) in ponovno zavijte. Po 10 minutah odstranite šal ter ovoj in naredite nekaj masažnih potegov od ključnice navzgor do ušes. Jojobino olje-vosek se lepo vpije v kožo in ne pušča mastnega sijaja.

Zahvaljujoč dragocenim sestavinam jojobinega olja, ki popravlja in ohranja zdravo kožno bariero, koža ponovno najde ravnovesje in ohranja napetost in vitalnost.

Vitamin E in različni vitamini iz skupine B oskrbujejo kožo z vlago. A vitamin prispeva k obnovi kožnih celic, E vitamin ščiti celice. Cink pomaga pri spodbujanju nastanka kolagena. Omega 3 in 6 imajo anti age učinek in pomagajo pri zaščiti kože pred UV poškodbami. 

V kolikor pa je stanje na vašem vratu že bolj resno, vam priporočam nekaj salonskih tretmajev.

Kot dva zelo dobra koncepta sta se pokazala:

  • Dvojna ionizacija – globinsko vlaženje kože s hialuronom z IPL ali IRF postopkom.
  • IPL postopek – učinkovito regenerira kožo, briše z nje nepravilnosti kot so solarne pigmentacije, drobne žilice, predvsem pa izdatno pomaga pri obnovi vašega kožnega kolagena, ki je eden izmed glavnih krivcev (če ga primanjkuje) za povešeno, ohlapno in »uvelo« kožo.
  • IRF postopek- s katerim uspešno »zategujemo« kožo, s pomočjo toplote in hlajenja hkrati ter spodbudimo kožo tudi k samoobnovi.

Vpišite svoj email, da boste vedno na tekočem!

Bodite na tekočem z našo najbolj svežo ponudbo.

Vaši podatki se boo uporabljali v skladu z našimi pogoji poslovanja.

Košarica
Začni pisati za prikaz izdelkov katere iščeš.

Prijava

Še nimaš svojega računa?