Za branje

Komolci in kolena: rešitve za suho kožo

Koža komolcev in kolen je v nenehnem upogibanju, zaradi česar je še bolj občutljiva.

Ker nima maščobnih žlez oziroma so manj aktivne, hitro potemni, postane hrapava, suha. Preverite najboljše rešitve za suho kožo komolcev in kolen. Te se ob pravilni, hranilni negi, lahko odpravi tudi zelo hitro.

SUHA, HRAPAVA KOŽA

Se vam je že zgodilo, da so prišli toplejši dnevi, močnejša svetloba, ste prvič v letu oblekli kratke hlače in majico, stopili ven in videli svoja kolena? Potem pogledali še komolce? Razpokana koža, komolci in kolena kot bi bila že opečena od sonca, v nekaj oddtenkov temnejši barvi.

Ali pa vas je koža na komolcih in kolenih začela zategovati, pokati in celo krvaveti?

Ne samo, da je taka koža lahko izjemno neprijetna, boleča in razdražena, večkrat slabo vpliva tudi na naše splošno počutje, saj nas ob pogledu na komolce in kolena postane sram.

Te težave so rešiljive, če začnete s pravilno nego zdaj, bo vaša koža že letošnjo pomlad lepa, mehka in negovana.

DOMAČI RECEPTI

Pomagate si lahko z nekaj recepti in sestavinami, ki jih imate ponavadi doma. Bodite pa pozorni na to, da je najpomembnejša nega po tem, ko uporabite enega od spodnjih receptov. Ti vam bodo pomagali, da se bo koža zmehčala ali pa delujejo kot piling. Še vedno pa je potrebno kožo za maksimalen rezultat potem namazati s hranilno kremo ali maslom.

Limona

Za zmehčanje kože na komolcih, lahko uporabite navaden sok limone. Sok iztisnite v širšo posodio, vanj 5 do 10 minut namakajte komolce. Sperite z mlačno vodo ali pa obrišite s toplo, namočeno brisačko. Namažite s kakavovim maslom.

Limona in sladkor

Limono razrežite na polovici in jih posujte s sladkorjem. Vtirajte na kožo komolcev in kolen, nekaj časa pustite, potem pa obrišite s toplo, namočeno brisačko. Ko se koža posuši jo namažite s kakavovim maslom.

Limona in med

V približno pol decilitra mlačne vode dajte dve veliki jedilni žlici medu, iztisnite sok ene limone in premešajte. Nanestite na komolce in kolena, pustite približno pol ure, potem pa izberite s toplo vodo. Ko se koža posuši jo namažite s kakovovim maslom.

Vpišite svoj email, da boste vedno na tekočem!

Bodite na tekočem z našo najbolj svežo ponudbo.

Vaši podatki se boo uporabljali v skladu z našimi pogoji poslovanja.

Košarica
Začni pisati za prikaz izdelkov katere iščeš.

Prijava

Še nimaš svojega računa?