Za branje

Je »valjanje« ključ do sijoče kože?

Zakaj je lahko le nekaj minut uporabe valjčka na dan, skrivnost vsega? Od sijoče kože in dobrega počutja, do dobrega spanca?

Se sprašujete, zakaj je trend »valjanja« kože s kristalnim valjčkom v zadnjih letih obnorel Youtube, zgodbe Instagrama in Facebook objav? Vas zanima s čim so kitajske cesarice ohranjale svoj mladosten videz? Je valjanje kože ključ do sijoče kože?

Resnica seže daleč tja v 7. stoletje, kjer je bil tovrsten ritual v starodavni Kitajski rezerviran zgolj za elito. Ta majhen čarobni valjček je v kitajščini znan kot Yushi Gunlun in velja za dragoceni kamen s super močmi.

Zakaj je lahko le nekaj minut uporabe valjčka na dan, skrivnost vsega? Od sijoče kože in dobrega počutja, do dobrega spanca?

Naš valjček je izdelan iz naravnega kamna, obsidian, in je zasnovan za nežno masažo obraza in stimulacijo limfnega sistema, zmanjšuje zabuhlost obraza, predvsem okoli oči, lajša mišično napetost in spodbuja cirkulacijo krvi, kar ima za rezultat povečan sijaj vaše kože. Odstranjuje toksine iz tkiva in prinaša kisik. Raziskave so pokazale celo, da pomaga zniževati raven kortizola, za tega pa že vemo, da prispeva k staranju kože.

Prednosti »valjčkanja«

Učinke oblikovanja obraza lahko opazite skoraj v trenutku. Predvsem zabuhlost obraza oz. okolico oči z njim odpravite takoj.

Za dolgotrajnejše rezultate, tu govorimo o dvigu mišic, je postopek treba redno izvajati vsaj nekaj tednov.

»Valjčkanje« lahko uporabite na obrazu, telesu in lasišču. To lahko naredite pod tušem, direktno na mokro kožo ali predhodno kožo namažite z oljem. Nikoli ga ne uporabljajte na suhi koži.

Kako pogosto uporabiti valjanje?

Priporoča se vsakodnevna uporaba masažnega valjčka, 5-10 minut. Vsak poteg z valjčkom izvajajte počasi in ga ponovite vsaj 5-krat. Vedno od sredine obraza navzven proti sencam in od spodaj navzgor; od čeljustne kosti do pod očesa. Med obrvmi, da sprostite mišično napetost in zakrčenost. Ne pozabite na vrat! Naj ostane prožen in čvrst, kar daje celotnemu obrazu mladostnejši videz. Od ključnice proti čeljustni kosti. Vedno samo v eno smer in NE gor in dol, delajte kratke potege.

Koža mora biti predhodno vedno namaščena, uporabite lahko vaše priljubljeno olje, serum ali kremo. Z valjanjem kože boste dosegli, da bodo sestavine iz olj, serumov, krem prodrle globlje v kožo (zaradi prekrvavitve tkiva).

Tudi, če imate redne nege obraza v salonu, morate za svojo kožo še vedno nekaj narediti sami vsak dan.

Ali obrazno »valjanje« deluje?

Da, če se »kotališ« na pravi način in če se »valjaš« z namenom in ne le naključno, malo tu in malo tam, po obrazu. Začnite z nežnejšimi gibi, kasneje stopnjujte do bolj odločnih gibov, da sprostite mišice. Vaša koža bo morda po prvih masažah z valjčkom videti pordela, vendar to kaže samo na povečanje kožne prekrvavitve in da ste masažo opravili dobro.

Kdaj valjček uporabiti?

Najboljši čas in rezultat sta takrat, ko vam uspe najti čas samo zase. Tehnika in rezultat sta enaka od jutra do večera, le da si boste zvečer lažje vzeli zase nekaj več časa.

Zjutraj– hladilni učinek valjčka bo »odplaknil« zabuhlost obraza in ga poživil.

Po ličenju – ko si nanesete ličila, predvsem, če uporabljate puder, naredite par potegov z valjčkom od sredine obraza navzven proti sencam. Vaš make up bo bolj obstojen, istočasno pa bo puder na koži manj opazen, kar bo poskrbelo za bolj naravni izgled kože.

Zvečer – ko si lahko vzamete nekaj več časa zase, si z njim intenzivno zmasirajte obraz. Za dvig mišic, prekrvavitev, vnos sestavin iz olj, krem, serumov globlje v kožo, za sprostitev zakrčenih mišic ter boljši spanec. Masaža z hladnim valjčkom pomaga celo proti glavobolu.

Hladnega – predvsem po pilingu, ko je koža pordela in razdražena, ali po depilaciji obraza z voskom, kožo pomirite in ohladite z masažnim valjčkom. V obeh primerih morate paziti, da kožo pred uporabo valjčka namažete z nekaj kapljicami organskega olja, ki jo bo še dodatno pomiril.

Toplega – ko uporabite masko za obraz, predvsem flis masko (maska iz tkanine, ki je navlažena s koncentrati) vam priporočam uporabo toplega valjčka. Valjček predhodno ogrejte v topli vodi (segrevajte počasi, do vretja, ne pustite vreti, saj se lahko kamen poškoduje) in drsite po maski. Valjček mora ostati topel zato ga vmes ogrevajte. S toploto boste dosegli, da se bodo negovalne sestavine iz maske (olja, kreme…) vnesle bolj globoko v kožo, pa tudi občutek toplote je izredno sproščujoč.

Kako ga uporabiti?

• Obraz temeljito očistite.
• Na vlažno kožo nanesite 2-3 kapljice izbranega olja in uporabite:

Večji valjček: z gibi navzgor in navzven nežno premikajte valjček po čelu, licih, zatilju, vratu in podbradku.

Manjši valjček: okolica oči; krožna masaža- zaprite oči, z valjčkom nežno vlecite od nosu po zgornji veki proti zunanjemu robu očesa in navznoter proti nosu po spodnji veki.

Spodnja veka – proti zabuhlosti in podočnjakom; valjček nežno vlecite po spodnji veki od nosnega korena navzven proti sencam.

Okolica ust – z valjčkom krožite okoli ustnic eno minuto, nato postavite valjček na sredino ustnic in naredite nekaj potegov čez ustnice do ušes.

Valjček lahko uporabljate po želji, občutku oziroma potrebi. Za dober rezultat ga je potrebno uporabiti vsak dan 5-10 minut. Po uporabi valjček očistite, sperite pod tekočo vodo in obrišite do suhega. “Modreci” tudi svetujejo, da kristal očistite predhodnih negativnih energij tako, da ga sperete pod tekočo vodo in ga ob polni luni pustite zunaj čez noč ali vsaj 2-4 ure. Kdo bi vedel, če to res deluje. Ga je pa potrebno po vsaki uporabi dobro oprati in zbrisati do suhega.

Vpišite svoj email, da boste vedno na tekočem!

Bodite na tekočem z našo najbolj svežo ponudbo.

Vaši podatki se boo uporabljali v skladu z našimi pogoji poslovanja.

Košarica
Začni pisati za prikaz izdelkov katere iščeš.

Prijava

Še nimaš svojega računa?