Za branje

Vodič po izdelkih za nego aken in mozoljev

akne mozolji

Akne in mozolji so vnetno stanje kože, ki največkrat prizadane mlade, lahko pa se pojavijo tudi v odrasli dobi. Prve akne in mozolji se začnejo pri nekaterih pojavljati že pri 10 letu starosti, izrazitejše so v puberteti, lahko pa se pojavijo tudi v odrasli dobi.

Za nego aken in mozoljev obstaja veliko izdelkov, zato je včasih težko izbrati pravega. Za vas smo pripravili pregled različnih izdelkov za nego aknaste in mozoljaste kože, glede na stanje vaše kože.

 • Aktivne akne in mozolji: še vedno imate zelo aknasto in mozoljasto kožo, dnevno se vam pojavljajo novi. Potrebujete izdelke, ki delujejo protivnetno.
 • Pasivne akne in mozolji: sem in tja se vam naredijo akne in mozolji, tudi podkožni, vidne so posledice prejšnjih. Potrebujete izdelke, ki dejujejo protivnetno in hkrati regenerativno.
 • Brazgotine in rdečica po aknah: nimate več aken in mozoljev, so pa na vaši koži vidne posledice. Potrebujete izdelke, ki obnavljajo kožo.

AKTIVNE AKNE IN MOZOLJI

Potrebujete izdelke, ki delujejo protivnetno in preprečujejo nastajanje novih aken in mozoljev, mirijo stanje obstoječih in nahranijo kožo. V te fazi je pomembno, da poskrbite, da omejite vnetne procese kože. Po domače, najprej poskrbimo, da se nam akne in mozolji ne delajo več. Za to potrebujete izdelke, ki:

 • Pomirijo in ublažijo kožna vnetja (akne in mozolji).
 • Preprečujejo nastanek novih aken in mozoljev.
 • Uravnavajo maščobo in preprečujejo izgubo vlage v koži.
 • Poskrbijo, da posledice aken in mozoljev (brazgotine, rdečica) ne bodo tako velike.

Najpomembnejši korak tovrstne nege je čiščenje kože, zato za čiščenje potrebujete izdelek, ki globinsko očisti kožo in uravnava mastnost kože, s čimer preprečuje nastanek novih nečistoč.

Nego dopolnite z izdelkom, ki deluje protivnetno in hkrati regenerativno.

Za nego aktivne aknaste in mozoljaste kože pripročamo kombinacijo črnega mila in olja žafranike, ki smo ju združili v Paket nečista koža.

PASIVNE AKNE IN MOZOLJI

Akne in mozolji se vam ne pojavljajo več dnevno, vaša koža ni več tako vneta. Se pa niste še popolnoma znebili aken in mozoljev. Vaša koža je še vedno mastna, na koži so vidne posledice aken in mozoljev, sem in tja se vam še vedno pojavi kakšen precej zoprn mozolj.

Potrebujete izdelke, ki:

 • Delujejo protivnetno, v primeru pojave novih aken in mozoljev.
 • Delujejo regenerativno, kar pomeni, da spodbujajo proizvodnjo kolagena.
 • Dobro vplivajo na obnovo kože: brazgotine po aknah in rdečica.

Tako stanje kože se velikokrat pojavi tudi v odrasli dobi, zato so ti izdelki primerni tudi za nego kože aken in mozoljev pri odraslih.

Priporočamo kombinacijo olja žafranike in šipkovega olja. Olje žafranike za dnevno nego, olje šipka pa za nočno (lahko v kombinaciji z oljem žafranike). Če se vam mozolji res pojavljajo zelo redko, pa lahko izberete tudi samo šipkovo olje za večerno nego.

BRAZGOTINE IN RDEČICA PO AKNAH

Opravili ste z novimi aknami in mozolji, ostale pa so brazgotine po aknah, rdečkasta, občutljiva koža. Ne potrebujete več izdelkov, ki delujejo protivnetno, saj aken in mozoljev nimate več. Potrebujete izdelke, ki pospešujejo regeneracijo kože in:

 • Spodbujajo proizvodnjo kolagena in hitreje obnavljajo kožo.
 • Ohranjanjo elastičnost in čvrstost kože.
 • Izenačujejo ten kože: zmanjšujejo rdečico in pigmente madeže.

Dobra opcija je retinol, ki pa ga lahko uporabljamo samo zvečer, saj ni fotostabilen. Hkrati pa retinol draži kožo, zato lahko rdečico še poslabša. Naravna alternativa retinolu je bakuchiol, ki kože ne draži, ima pa vse zgornje značilnosti izdelka, ki pospešuje regeneracijo kože.

Za nego take kože priporočamo Bakuchiol 4%, naravno alternativa retinolu s kar 4% koncentracijo. Spodbuja proizvodnjo kolagena, izenačuje ten, izboljšuje elastičnost in vidno gladi gube.

Vpišite svoj email, da boste vedno na tekočem!

Bodite na tekočem z našo najbolj svežo ponudbo.

Vaši podatki se boo uporabljali v skladu z našimi pogoji poslovanja.

Košarica
Začni pisati za prikaz izdelkov katere iščeš.

Prijava

Še nimaš svojega računa?